Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 200 g Mehl
- 30 g Zucker
- 40 g Butterschmalz
- 80 g Marsala
- 1 Prise Salz
- 1 Ei, verquirlt
- Öl zum Frittieren
Füllung und Fertigstellung
- 150 g Zucker
- 4 Streifen Orangenschale, unbehandelt (à 1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 100 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 500 g Ricotta
- Wartości odżywcze
- na 20 Stück
- Kalorie
- 15654 kJ / 3738 kcal
- Białko
- 85 g
- Węglowodany
- 369 g
- Tłuszcz
- 200 g
- Błonnik
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisu
5 Std. 20 Min
Focaccia di Mandorla
2 godz.
Gefüllte Brötchen Maroccan Style (Batbout)
2 godz. 40 min
Ricotta
20h 30min
Gyoza mit Koriander-Mayo-Dip und Fischfüllung
1 Std. 15 Min
Focaccia mit Salsiccia
2 godz.
Millefeuille
5 Std.
Granita Siciliana
3 godz. 20 min
Tiramisu-Cupcakes
3u.
Crostata mit Vanillecreme
2 godz.
Focaccia auf apulische Art
1 godz. 40 min
Arancini Siciliani
5 Std.