Urządzenia i Akcesoria
Ballı Demirhindi Şerbeti
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz. 50 min
7 porsiyon
Składniki
-
bal250 - 275 g
-
su1400 g
-
demirhindi, kurutulmuş ufalanmış (750 g su ile 12 saat ıslatılmış)250 g
-
çubuk tarçın1
-
karanfil2 - 3 adet
-
zencefil dilimlenmiş (0.5 cm)10 g
-
adaçayı yaprağı, kurutulmuş (opcjonalnie)1 tutam
-
kurutulmuş ıhlamur (opcjonalnie)1 - 2 tutam
-
anason, bütün (opcjonalnie)½ adet
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porsiyon
Białko
1.3 g
Kalorie
836.7 kJ /
199.9 kcal
Tłuszcz
0.4 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
52.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Köpüklü Lavantalı Limonata
1 godz. 10 min
Papatyalı Limonata
15 min
Zencefilli Limonata
10 min
Salatalık Turşusu (Tatlı)
48 godz. 20 min
Kenevir Tohumu Sütü
10 min
Siyah Zeytin Ezmesi
50 min
Kakaolu Nohut Topları
20 min
Mantar Ezmesi
1 godz. 40 min
Damla Sakızlı Dondurma
10 godz. 25 min
Hurmalı Ilık Kakao Sos
10 min
Demirhindi Şerbeti
13 godz. 30 min
Sebzeli Levrek Çorbası
40 min