Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Leche de tigre
- 10 g coentros
- 1 malagueta
- 50 g cebola roxa
- 1 dente de alho
- 1 c. chá de gengibre fresco ralado
- 50 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- 50 g sumo de lima (2 unid. aprox.)
- 60 g caldo de peixe caseiro líquido
- 60 g robalo s/ pele e s/ espinhas
- ½ c. chá de sal
- 30 g cubos de gelo
Ceviche
- 400 g robalo s/ pele e s/ espinhas cortado em cubos
- 100 g cebola roxa cortada em lâminas
- 1 c. chá de sal
Batata-doce
- 1200 g água
- 1 c. chá de sal
- 200 g batata-doce de polpa laranja cortada em cubos
- 100 g abacate cortado em cubos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1145 kJ / 274 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tikka masala de frango com arroz de limão
4 Std. 30 Min
Tarta de queso "La Viña"
2h
Sopa fria de pepino e ervas aromáticas
30 Min
Sopa fria de pepino
4 godz.
Vinagreta de citrinos
5 Min
Guacamole
10 Min
Massa fresca
1sa
Lombinho de borrego com crosta de ervas e puré de beterraba
1 Std. 25 Min
Salada de pepino com molho de iogurte e cebolinho
2h
Baba ghanoush em pão pita com borrego
1 Std. 50 Min
Bife da vazia com molho tipo "Brasserie de l’Entrecôte" e batata-doce
50 Min
Vazia com chimichurri
2h