Urządzenia i Akcesoria
Red Velvet Number Cake
Przygotowanie 45 godz.
Czas całkowity 2 godz. 30 min
20 slices
Składniki
Sponge
-
unsalted butter soft, plus extra for greasing120 g
-
golden caster sugar300 g
-
large eggs2
-
cocoa powder40 g
-
red food colouring gel
-
natural vanilla extract1 tsp
-
buttermilk240 g
-
plain flour300 g
-
baking powder2 tsp
-
bicarbonate of soda1 tsp
-
white wine vinegar3 tsp
Cream Cheese Buttercream
-
unsalted butter soft200 g
-
icing sugar250 g
-
natural vanilla extract½ tsp
-
cream cheese full fat, room temperature (see tip)200 g
Decoration
-
coloured chocolate sweets (e.g. M&Ms) (4 x 133 g bags)532 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
170.1 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
1907.9 kJ /
455.5 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
13.7 g
Węglowodany
58.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dairy-free Stained-glass Orange Biscuits
2 godz. 10 min
Jam Sandwich Biscuits
2 godz. 15 min
Moi Moi
1 godz.
Reindeer Pear and Caramel Cupcakes
2 godz.
Buttercream Icing
10 min
Frozen Fruit Sorbet (3-in-1)
5 min
Choux with Craquelin, Raspberry Filling and White Chocolate Ganache
6 godz. 10 min
Vanilla Mille-feuille with Caramel and Pecan Nuts
13 godz. 10 min
Triple Chocolate Muffins
50 min
Orange Zest Pie
2 godz.
Berries and Cream Layer Cake
2 godz. 15 min
Chewy chocolate brownies
35 min