Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- 300 g dark chocolate (min. 60% cocoa solids), small pieces or callets
- 300 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 5 large eggs
- 3 egg yolks, from large eggs
- 125 g golden caster sugar
- 40 g rice flour
- 40 g cocoa powder (see tip)
Buttercream Icing
- 225 g unsalted butter, diced
- 300 g icing sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 60 g cocoa powder
- 125 g double cream
- 30 g caramel sauce
Decoration
- black food colouring gel (see tip)
- 80 g fondant icing, white, ready to roll
- water, for brushing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1910 kJ / 456.5 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 47.4 mg
Alternatywne przepisy
Grated Potato Pancakes (TM5)
35p
Strawberry Cheesecake Shots
15p
Chicken Nuggets and Chips
1óra 15p
Baked Alaska with Orange Ice Cream and Chocolate Sponge
15 Std. 55 Min
Green Mole Chicken
1óra
Pizza Margherita
2h 10 min
Rainbow Choux Buns
1 godz. 25 min
Beetroot and Berry Sorbet
5p
Chocolate Meringue Stack
7 Std. 30 Min
Pistachio and Almond Gelatos
8 Std. 30 Min
Ice Cream Layer Cake
43 godz. 35 min
Zofia Wolski's Turkey empanada gallega (TM6)
1óra 30p