Urządzenia i Akcesoria
Bear Face Cake
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
20 portions
Składniki
Sponge
-
dark chocolate (min. 60% cocoa solids), small pieces or callets300 g
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing300 g
-
large eggs5
-
egg yolks from large eggs3
-
golden caster sugar125 g
-
rice flour40 g
-
cocoa powder (see tip)40 g
Buttercream Icing
-
unsalted butter diced225 g
-
icing sugar300 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
cocoa powder60 g
-
double cream125 g
-
caramel sauce30 g
Decoration
-
black food colouring gel (see tip)
-
fondant icing white, ready to roll80 g
-
water for brushing
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
47.4 mg
Białko
5.1 g
Kalorie
1910 kJ /
456.5 kcal
Tłuszcz
33.8 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
20 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spaghetti Bloody Brain
13 godz. 30 min
Steamed Pesto Bread Rolls
1 godz. 15 min
Yoghurt Cake
1 godz.
Irish Apple Cake with Crème Anglaise
1 godz. 10 min
Ice Queen Cake
4 godz.
Brownies
50 min
Red Velvet Number Cake
2 godz. 30 min
Allergen Free Melted Chocolate
10 min
Apple Pâtes de Fruits
6 godz. 15 min
Carrot Cake with Pecans and Vanilla
12 godz. 55 min
Mac 'n' Cheese Muffins
1 godz.
Neapolitan Pizza
9 godz.