Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- 300 g dark chocolate (min. 60% cocoa solids), small pieces or callets
- 300 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 5 large eggs
- 3 egg yolks, from large eggs
- 125 g golden caster sugar
- 40 g rice flour
- 40 g cocoa powder (see tip)
Buttercream Icing
- 225 g unsalted butter, diced
- 300 g icing sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 60 g cocoa powder
- 125 g double cream
- 30 g caramel sauce
Decoration
- black food colouring gel (see tip)
- 80 g fondant icing, white, ready to roll
- water, for brushing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1910 kJ / 456.5 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 47.4 mg
Alternatywne przepisy
Spanish Tortilla - Tortilla Española
45min
Gnocchi with Courgettes (TM6)
20min
Orange Squash
15min
Carrot Rice
1h 20min
Soft Fresh Cheese
15h 20min
Fruit Platter with Lemon and Honey Dressing (TM6)
15min
Courgette and Potato Parmigiana (TM6)
1h 15min
Homemade Malted Milk Powders
5min
Seafood Pozole
1h 15min
Vanilla Coffee Frappé
4h 25min
Cappuccino Milkshake
10min
Chocolate Batik Cookies
45min