Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 250 g di acqua
- 130 g di burro a pezzi
- 2 pizzichi di sale
- 3 cucchiaini di zucchero
- 200 g di farina tipo 00
- 5 uova
Ripieno
- 200 g di panna (30-40% di grassi)
- 200 g di panna acida
- 20 g di zucchero
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 5 albicocche sciroppate a metà
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1886 kJ / 451 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 28.1 g
- Tłuszcz
- 34.2 g
Alternatywne przepisy
Zabaione al liquore d'arancia
15 Min
Risotto alle erbe aromatiche (TM6)
35min
Colomba salata
3 Std. 10 Min
Aperitivo al mirtillo e canapè di gamberi
5 Std.
Crema di mele e cioccolato (TM6)
25min
Budino di halloween
2h
Cake Pops pasquali
2h
Crostata salata esotica
2h
Stuzzichini di Pasqua
1h 30min
Mini pasqualine
1h 30min
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Aperitivo agrodolce (TM6)
10 min