Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 250 g di acqua
- 130 g di burro a pezzi
- 2 pizzichi di sale
- 3 cucchiaini di zucchero
- 200 g di farina tipo 00
- 5 uova
Ripieno
- 200 g di panna (30-40% di grassi)
- 200 g di panna acida
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 20 g di zucchero
- 5 albicocche sciroppate a metà
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1886 kJ / 451 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 28.1 g
- Tłuszcz
- 34.2 g
Alternatywne przepisy
Aperitivo al sedano
10 Min
Spritz analcolico zenzero e fragole (TM6)
15 Min
Aperitivo fragole, zenzero e gin
15 Min
Aperitivo alla fragola
15 Min
Tiramisù piccante
6 godz.
Panini rosmarino e uva
3 Std. 20 Min
Bannock
40min
Cracker farciti
3 Std. 20 Min
Happy sun beach
10 Min
Croccante a nido d'ape
1 Std. 30 Min
Caramelle mou
1 Std. 15 Min
Aperitivo agrodolce
10 Min