Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Mandeln, gehobelt
- 4 Eiweiß, zimmerwarm
- 240 g Zucker
- 1 TL Zitronensaft
- 1 TL Speisestärke
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Pck. Sahnesteif
- 250 g Magerquark
- 200 g Himbeeren
- ½ TL Zitronenschale, gerieben
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 867 kJ / 207 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beeren-Flan-Kuchen mit Orangenbaiser
2h
Mille-feuille vom Weinbergpfirsich
1h
Gebackenes Eis unter der Baiserhaube
1 Std. 40 Min
Napoleon-Torte
8h
Bananen-Karamell-Pie
2h 30min
Piroschki mit Möhren-Füllung
4h 10min
St. Petersburg - Joschiki
2h 55min
Rugelach mit Schokolade und Cranberrys
3h 30 min.
Gefüllte Blinis
55 min.
Tschebureki
1h 20min
Kreppel
1h
Pelmeni mit Meerrettich-Dip
1h 45 min.