Urządzenia i Akcesoria
Himbeer-Baiser-Rolle
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
12 Portionen
Składniki
-
Mandeln, gehobelt80 g
-
Eiweiß zimmerwarm4
-
Zucker240 g
-
Zitronensaft1 TL
-
Speisestärke1 TL
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht2 TL
-
Sahnesteif1 Pck.
-
Magerquark250 g
-
Himbeeren200 g
-
Zitronenschale, gerieben½ TL
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6 g
Kalorie
867 kJ /
207 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
1.5 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Luftikus
6 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Himbeer-Mascarpone-Torte
3 godz.
Beeren-Zitronen-Pavlovas
1 godz. 20 min
Mille-feuille vom Weinbergpfirsich
1 godz.
Eclairs mit Blaubeerfüllung
2 godz. 30 min
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2 godz. 30 min
Erdbeer-Rhabarber-Strudel
1 godz. 30 min
St. Petersburg - Joschiki
2 godz. 55 min
Tschebureki
1 godz. 20 min
Watruschki
1 godz. 40 min
Kreppel
1 godz.
Pelmeni mit Meerrettich-Dip
1 godz. 45 min
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
1 godz. 30 min