Urządzenia i Akcesoria
Himbeer-Baiser-Rolle
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
12 Portionen
Składniki
-
Mandeln, gehobelt80 g
-
Eiweiß zimmerwarm4
-
Zucker240 g
-
Zitronensaft1 TL
-
Speisestärke1 TL
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht2 TL
-
Sahnesteif1 Pck.
-
Magerquark250 g
-
Himbeeren200 g
-
Zitronenschale, gerieben½ TL
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6 g
Kalorie
867 kJ /
207 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
1.5 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Luftikus
6 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Mille-feuille vom Weinbergpfirsich
1 godz.
Brandteig-Küchlein mit Früchten
1 godz. 15 min
Mini-Strudel mit Federweißer-Schaum
1 godz.
Nuss-Karamell-Creme-Torte
12 godz.
Blaubeer-Biskuitrolle
5 godz.
Oladji – kleine Buchweizenpfannkuchen
30 min
Eclairs mit Blaubeerfüllung
2 godz. 30 min
St. Petersburg - Joschiki
2 godz. 55 min
Mohn-Aprikosen-Kranz
1 godz. 30 min
Kreppel
1 godz.
Pelmeni mit Meerrettich-Dip
1 godz. 45 min
Himbeer-Käsekuchen
8 godz.