Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 70 g Zucker, und 1 EL für den Teig
- 100 g Milch
-
¼
Würfel frische Hefe (ca. 10 g)
lub ½ Päckchen Trockenhefe (ca. 3 g) - 25 g Butter, weich, in Stücken (2 cm)
- 200 g Mehl
- ¼ TL Salz
Füllung
- 130 g Haselnüsse, ganz
- 60 g Mandeln, ganz
- 110 g Zucker
- 50 g Wasser
- ½ TL Zimt, gemahlen
Fertigstellung
- 1 Eiweiss, zum Bepinseln
- 3 EL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2066 kJ / 493 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zimt-Nuss-Schnecken
2 godz. 10 min
Ruchbrot im Brattopf
2 Std. 25 Min
Käse-Spätzli
1h 10min
Knöpfli
50 Min
Birewegge
28h
Meitschibei
1 Std. 30 Min
Kirschtorte Schwarzwälder Art
1 Std. 30 Min
Tessinerli
1sa 50 dk
Herbstlicher Tirolercake
1 Std. 30 Min
1.- August-Weggen
1h 10min
Nuss-Stängeli
1sa 50 dk
Berner Zopf
1h 45min