
Urządzenia i Akcesoria
Nussgipfel
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 Stücke
Składniki
Teig
-
Zucker und 1 EL für den Teig70 g
-
Milch100 g
-
frische Hefe (ca. 10 g)¼ Würfel
-
Butter weich, in Stücken (2 cm)25 g
-
Mehl200 g
-
Salz¼ TL
Füllung
-
Haselnüsse ganz130 g
-
Mandeln ganz60 g
-
Zucker110 g
-
Wasser50 g
-
Zimt, gemahlen½ TL
Fertigstellung
-
Eiweiss zum Bepinseln1
-
Zitronensaft3 EL
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
493 kcal /
2066 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
58 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

En Guete, Schwiiz!
95 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria