Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
雪菜餡
- 20 克 薑 ,切塊(約2公分)
- 10 克 油
- 75 克 油豆腐 ,切丁(約0.5公分)
- 1 ½ 茶匙 醬油
- 1 茶匙 糖
- 150 克 雪菜 ,洗淨後擠乾,切小段(約0.5公分)
- 10 克 新鮮紅辣椒 ,切斜片(約0.5公分)
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
包子麵糰
- 50 克 水
- ½ 茶匙 乾酵母粉
- 20 克 糖
- 220 克 中筋麵粉 ,多備一些撒粉用
- ¼ 茶匙 鹽
- 70 克 牛奶
- 1 茶匙 油
蒸包子
- 600 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 個
- Kalorie
- 820.1 kJ / 196.2 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 31.4 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Błonnik
- 1.6 g