Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g Zucker
- 2 Bio-Zitronen
- 2 Prisen Salz
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 400 g Milch
- 4 Eier (Größe M)
- 330 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 150 g Butter, kalt, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
-
250
g Ricotta
lub 250 g Frischkäse - 50 g Pinienkerne
- Weizenmehl, glatt, zum Bemehlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1694 kJ / 405 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Topfentorte mit Streusel
1h 55min
Apfelkuchen mit Weinteig
1h 15min
Beeren-Mandelkuchen
55min
Empanadas mit Thunfisch
2h
Fruchtige Marillentarte
4 Std.
Tarte mit Spinat und Feta
50 Min
Erdbeer-Tiramisu
3 Std.
Brownies mit Ribiselsorbet
5 Std.
Pikante Tarte mit Thunfisch, Eiern und Kapern
1h 10min
Elsässer Zwiebeltarte
1 Std. 50 Min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1 Std. 30 Min
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1h 40min