Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Sonnenblumenöl und etwas mehr zum Einfetten
- Sonnenblumenöl zum Einfetten
- 150 g Zucker
- 3 Eier
- 200 g Mehl
- 1 TL Backpulver (5 g)
-
1
TL Vanillezucker (opcjonalnie)
lub ½ TL Vanilleextrakt (opcjonalnie) - 120 g Naturjoghurt
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1080 kJ / 258 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Champignoncremesuppe
20min
Lasagne Bolognese
2 Std. 30 Min
Béchamelsauce
15 min
Marmorkuchen
2 godz. 10 min
Erdnusskrokant
1 godz. 30 min
Cheesecake (gebacken)
7h 20min
Zitronenkuchen
2h
Marmorkuchen
2 godz. 10 min
Brotteig
5 Min
Italienischer Zitronenkuchen
45min
Mürbeteig, süß
1 godz. 50 min
Mürbeteig, süss
1 godz. 50 min