Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
De véspera
- 100 g massa-mãe
- 100 g farinha
- 100 g água
- Azeite q.b. p/ untar
Pão
- 250 g água
- 550 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 5 g sal
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1636 kJ / 392 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 84 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Baguetes
15 godz.
Massa-mãe de trigo e maçã
72h 20min
Broa de milho e centeio com massa-mãe
18 Std.
Pão de batata e nozes
15 Std. 40 Min
Pão rústico suíço
25 Std. 20 Min
Pão pardo torcido
16 Std.
Massa-mãe em pó
24h
Pão de lavrador
16 Std. 15 Min
Massa-mãe
360h
Pão branco
15 godz.
Pão de mafra com massa-mãe
21h
Massa-mãe de centeio
120h 20min