Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa folhada
- 500 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 250 g água fria
- 1 c. chá de sal
- 400 g manteiga fria
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 410 kJ / 98 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Esparguete à carbonara
30min
Árvores de Natal de bolachas
45min
Açúcar de framboesa
5 min
Molho de chocolate
15 min
Bolachas de chocolate negro recheadas com creme de chocolate branco
5h 50 min
Arroz de salsicha à moda de Hong Kong
55 min
Sanduíche de gelado de baunilha
13 Std. 25 Min
Bolo abelha com cobertura
1h 25min
Bolas de Berlim com manteiga de amendoim e molho de chocolate
3 Std. 30 Min
Rissóis de atum
2u.
Mini-rissóis de amêijoa
4 Std.
Gelado de natas e chocolate em camadas
8 Std. 30 Min