![Bayerische Creme Bayerische Creme](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/86DC8240-AFE8-4927-903C-59FE2552E637/Derivates/22C7EB9C-220D-43C3-A225-9DA21EC0A435.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Gelatineblätter
- Wasser zum Einweichen
- 60 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 200 g Milch
- 2 Eigelb (siehe Tipp)
- 200 g Rahm
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1198 kJ / 286 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 0 g