![Pane di segale vallesano Pane di segale vallesano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a5c2db98-d986-46e4-b69a-306af6164322/Derivates/a33c67ac-f490-4910-98e5-1b392d0521ff.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 200 g di semi di segale
- 125 g di acqua
- ⅛ di cubetto di lievito fresco (circa 5 g)
Impasto e finitura
- 400 g di semi di segale
- 250 g di acqua
-
⅓
di cubetto di lievito fresco (circa 15 g)
lub ⅔ bustina di lievito secco (circa. 5 g) - 10 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 516 kJ / 123 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Pane bigio in casseruola
2 Std. 25 Min
Pane rustico
2 godz.
Pane alle olive
2h 20 min
Preimpasto per pane
24 Std. 30 Min
Carciofi alla romana
50 min
Zuppa di zucca
35 Min
Focaccia alla farina di farro
Brak ocen
Pane ai semi di lino
1 Std. 30 Min
Pane integrale
Brak ocen
Pane rustico
2 godz.
Pane integrale in cassetta
4 godz.
Preimpasto per pane
24 Std. 30 Min