![Torta di Pasqua Torta di Pasqua](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/380d1e6a-d8cf-4f5c-8c64-a1ee3d77aa86/Derivates/66564a36-32c5-4694-8fee-9e1784983b80.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g di mandorle con la pelle, intere
Impasto e riso al latte
- 115 g di zucchero
- 250 g di farina
- ¼ di cucchiaino di sale
- 150 g di burro, freddo, a pezzi
- 1 uovo
- 100 g di riso a chicco corto (ad es. camolino, originario)
- 400 g di latte
- 1 pizzico di sale
- 200 g di confettura di albicocche
Ripieno
- 2 albumi d'uovo
- 2 pizzichi di sale
- 75 g di burro, morbido, a pezzi
- 2 tuorli d'uovo
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
Finitura
- 2 cucchiai di zucchero a velo, per spolverizzare
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2889 kJ / 691 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia croccante
2h 10min
Filetto di maiale in crosta
1h 15min
Torta alla panna
45min
Crostata di mele
1h 15min
Panpepato lucernese
55 Min
Crostata al Vin cuit
Brak ocen
Biscotti secchi al cioccolato
1h 30min
Dolcetti con le prugne
Brak ocen
Torta al cioccolato con sorpresa
1h 10min
Muffins con gocce di cioccolato
1h
Cake al limone
1 Std. 5 Min
Biscotti milanesini
3h