Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g di mandorle con la pelle, intere
Impasto e riso al latte
- 115 g di zucchero
- 250 g di farina
- ¼ di cucchiaino di sale
- 150 g di burro, freddo, a pezzi
- 1 uovo
- 100 g di riso a chicco corto (ad es. camolino, originario)
- 400 g di latte
- 1 pizzico di sale
- 200 g di confettura di albicocche
Ripieno
- 2 albumi d'uovo
- 2 pizzichi di sale
- 75 g di burro, morbido, a pezzi
- 2 tuorli d'uovo
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
Finitura
- 2 cucchiai di zucchero a velo, per spolverizzare
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2889 kJ / 691 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chutney di pesche con curry
Brak ocen
Succo di frutta
10 Min
Marmellata di prugne per la dispensa
55 Min
Torta tripla al cioccolato
3u.
Minestrone
45 min
Pizza margherita
2u. 10min
Tortine al cioccolato e frutti rossi
4 godz. 20 min
Rotolo al cioccolato e arancia
Brak ocen
Zuppa di zucca
35 min
Preimpasto per pane
24 godz. 30 min
Biscotti al vin brûlé
2 godz. 40 min
Tirggel (Biscotti speziati di Zurigo)
48 godz. 45 min