Torta di pasqua

Torta di pasqua

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 pezzi

Składniki

  • di mandorle con la pelle intere
    75 g
Impasto e riso al latte
  • di zucchero
    115 g
  • di farina
    250 g
  • di sale
    ¼ di cucchiaino
  • di burro freddo, a pezzi
    150 g
  • uovo
    1
  • di riso a chicco corto (ad es. camolino, originario)
    100 g
  • di latte
    400 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di confettura di albicocche
    200 g
Ripieno
  • albumi d'uovo
    2
  • di sale
    2 pizzichi
  • di burro morbido, a pezzi
    75 g
  • tuorli d'uovo
    2
  • di panna intera, fredda
    200 g
Finitura
  • di zucchero a velo per spolverizzare
    2 cucchiai

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 691 kcal / 2889 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 68 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...