Urządzenia i Akcesoria
Pizzette "Tricolore"
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 pezzi
Składniki
-
200 g di mozzarella sgocciolata, a pezzetti
Impasto
-
330 g di latte
-
1 cubetto di lievito fresco (40 g)
-
1 cucchiaino di zucchero
-
1 ½ cucchiaino di sale
-
20 g di burro
-
550 g di farina
Farcire e completare
-
½ cucchiaino di pepe nero macinato
-
400 g di polpa di pomodoro a pezzi
-
1 cucchiaio di erbe aromatiche secche miste all'italiana
-
½ cucchiaino di sale
-
220 g di foglie di spinaci, surgelati scongelate e
strizzate -
100 g di prosciutto cotto a dadini (1 cm)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Białko
12 g
Kalorie
1061 kJ /
253 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pizze e focacce
45 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Pane al latte
2 godz. 20 min
panini al latte
2 godz. 5 min
Vol-au-vent con polpettine piselli e carote
Brak ocen
Salsa olandese
Brak ocen
Pane al latte
2 godz. 20 min
Panini di San Gallo
26 godz. 30 min
Cuchaule (Pane allo zafferano)
2 godz. 30 min
Panini del 1° Agosto
1 godz. 10 min
Calzone
2 godz. 50 min
Meringata al limone
2 godz. 30 min
Pizzette
1 godz. 20 min
Pane ticinese
1 godz. 50 min