Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g amêndoa s/ pele
- Manteiga q.b. p/ untar
- 250 g tangerina c/ casca cortada ao meio e s/ caroços
- 200 g açúcar amarelo
- 6 ovos
- 1 c. chá de fermento p/ bolos s/ glúten
- 25 g amêndoa laminada torrada
- Açúcar em pó q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1668 kJ / 399 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de abóbora com recheio de chocolate
1h 20min
Bolo manga-laranja
50 Min
Bolo de maçã
50 Min
Tarte de maçã
35 min
Bolo mármore de abóbora e chocolate
1 Std.
Bolo de iogurte e limão
1 Std. 10 Min
Bolo de banana e noz
50 Min
Bolo de maçã e noz
1 Std. 5 Min
Bolo de claras e coco
40 Min
Bolo de cenoura e laranja com cobertura de chocolate
1h 30min
Bolo rápido
50 Min
Tarte de abóbora
1 godz. 35 min