Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g farinha de milho branca
- 1000 g água, mais q.b. p/ cozer
- 200 g carne de vaca p/ cozer cortada em pedaços
- 75 g presunto cortado em pedaços
- 80 g chouriço cortado em pedaços
- 1 perna de frango s/ pele
- 200 g ossos de suã cortados em pedaços
- 100 g entremeada
- 500 g sangue de porco
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de piripíri
- ½ c. chá de cominhos em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1782.9 kJ / 426.1 kcal
- Białko
- 34.7 g
- Węglowodany
- 19.1 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 862.3 mg
Alternatywne przepisy
Arroz de nabiças e feijão vermelho
25 Min
Arroz de cabidela
50 min
Arroz de marisco
45min
Leite creme
25 Min
Francesinha, cachorro e pica-pau
50 min
Formigos
35 min
Alheiras
3 Std.
Rabanadas
55 min
Papas de sarrabulho à moda de Braga
1 Std. 50 Min
Arroz de cabidela
1u. 10min
Aletria de cortar à faca
35 min
Francesinha
1h