Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cățel de usturoi
- 1200 g cartofi, tăiați rondele subțiri (cca. 2-3 mm)
- 400 - 500 g frișcă lichidă, min. 30% grăsime
- 1 linguriță sare
- 1 priză piper măcinat
- 1 priză nucșoară măcinată
- 25 g brânză Gruyère rasă (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porții
- Kalorie
- 1710 kJ / 409 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spanac cu ouă, la cuptor
40 Min
Cartofi Dauphinoise
50 Min
Chifteluțe cu sos de roșii
45min
Piept de pui pizzaiola
55 Min
Conopidă cu brânză, la cuptor
55 Min
Risotto bolognese
45min
Plăcintă țărănească
1h 10min
Galetă cu pui
1h 55min
Turtițe din pui și orez, la cuptor
1 Std.
Mic dejun roz cu fructe de pădure, la bol
15 Min
Gnocchi cu cârnați și spanac, și Caise la aburi cu miere și nuci
Brak ocen
Fâșii de vițel cu cartofi
2 Std. 50 Min