Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g zahăr
lub 250 g zahăr brun - 200 g frișcă lichidă, min. 30% grăsime
- 1030 g apă
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 30 g unt nesărat, rece și într-o singură bucată (60 x 40 x 10 mm
- 1 lingură oțet
- Wartości odżywcze
- na 400 grame
- Kalorie
- 8545 kJ / 2040 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 256 g
- Tłuszcz
- 111 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciocolată caldă
10min
Aluat de choux
2h
Budincă-cremă de ciocolată
1 godz. 20 min
Cremă caramel
5h 30 min
Sos de fructe (coulis)
10min
Glazură de zahăr
5 min
Sos caramel cu ciocolată și bourbon
40min
Budincă-cremă de vanilie
15 min
Chutney de ceapă roșie caramelizată
24h
Caramele
2h
Înghețată de caramel sărat
14h
Glazură de ciocolată (ganache simplu)
20min