Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 500 g de harina de trigo
- 15 g de levadura seca instantánea
- 320 g de agua, tibia
- 1 cditas de sal marina
- 30 g aceite de oliva
- aceite vegetal, para engrasar
- harina de trigo, para espolvorear
Relleno de cordero
- 80 g de cebolla, en cuartos
- 1 diente de ajo, pelados
- 20 g de aceite de oliva extra virgen
- 500 g de carne molida de cordero, en trozos
- 50 g de piñón, tostado
- 1 cditas canela en polvo
- 1 pizca sal marina
- 1 pizca pimienta negra molida
Armado
- harina de trigo, para trabajar
- 100 g agua
- 4 cditas semillas de ajonjolí
- 250 g de yogur natural
- aceite de oliva extra virgen, para barnizar
-
1
cdas de zumaque
lub 1 cda de paprika dulce - 5 g de hojas de cilantro, frescas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2293 kJ / 548 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa fría de betabel y yogur
30 min.
Menú vegano
35p
Pay de pasta filo de pistaches y almendras
1óra 15p
Kasoundi de jitomate (salsa de jitomate y mostaza)
2óra
Korma de res
2小时 25 分钟
Cheesecake esponjoso de matcha
3óra 30p
Tartas de limoncello
3óra 15p
Rollitos de nueces y dátiles (sin gluten)
30 min.
Sopa de frijol y bolitas de masa
1h
Blinis
1 godz. 30 min
Tarta de limón amarillo
50min
Curd de frutos rojos TM6
20p