Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 500 g de harina de trigo
- 15 g de levadura seca instantánea
- 320 g de agua, tibia
- 1 cditas de sal marina
- 30 g aceite de oliva
- aceite vegetal, para engrasar
- harina de trigo, para espolvorear
Relleno de cordero
- 80 g de cebolla, en cuartos
- 1 diente de ajo, pelados
- 20 g de aceite de oliva extra virgen
- 500 g de carne molida de cordero, en trozos
- 50 g de piñón, tostado
- 1 cditas canela en polvo
- 1 pizca sal marina
- 1 pizca pimienta negra molida
Armado
- harina de trigo, para trabajar
- 100 g agua
- 4 cditas semillas de ajonjolí
- 250 g de yogur natural
- aceite de oliva extra virgen, para barnizar
-
1
cdas de zumaque
lub 1 cda de paprika dulce - 5 g de hojas de cilantro, frescas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2293 kJ / 548 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flor de calabaza rellenas de mousse de huitlacoche
6h
Pastel de chocolate para dos
30min
Barras de chocolate
6h 10 min
Flanes de chícharo con salsa de queso
40min
Panes al vapor Taiwaneses
2h 45min
Salmón Soufflé
1 Std.
Brioche relleno de cerdo, acelgas, hinojo y queso
5h
Mousse de chocolate
1 Std.
Berenjenas glaseadas con miso (Nasu dengaku)
1 Std.
Salsa de manzana y arándano
30min
Pastel rayado
3 Std.
Pan de naranja cristalizada
4h