Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 100 g de azúcar refinada
- 500 g de leche
- 50 g de fécula de maíz
- 3 huevos
- 1 cda de vainilla
Choux
- 80 g de agua
- 80 g de leche
- 70 g de mantequilla sin sal
- 1 pizca de sal fina
- 90 g de harina de trigo
- 110 g de huevos (aprox. 2 piezas), ligeramente batidos
Armado
- 150 g de chocolate amargo, en trozos
-
40
g de pistaches descascarillados, picados
lub 40 g de nueces, picadas -
1
cda de azúcar glass, para espolvorear
lub 1 cda de cocoa en polvo, para espolvorear - 50 g de frambuesas y blueberry, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 189 kJ / 45 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta hojaldre sin empaste
1u.
Pastel de chocolate con avellanas
2sa 40 dk
Brigadeiro
1u. 45min
Ganache de chocolate
35min
Macarrones con merengue francés
1h 30 min
Mi Paris Brest
1h 30 min
Relleno de caramelo y mantequilla para macarrón TM6
45 min
Minicupcakes lemon pie
1h 10min
Hot cakes soufflé (Japoneses)
40min
Soletas
50min
Merenguitos
1u. 20min
Betún de ganache de chocolate
12h