Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boden
- 400 g Mandeln
- 2 Zitronen, Bio, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- Butter zum Einfetten
- 10 Eier (Kl. M), getrennt
- 1 Prise Salz
- 330 g Zucker
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
Füllung & Fertigstellung
- 100 g Milch
- 900 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 8 Eigelb (Kl. M)
- 150 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 4 Blätter weiße Gelatine
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 2 EL Speisestärke
- Wasser zum Einweichen
- 20 g Mandeln
- 250 g Himbeeren
- 250 g Brombeeren
- 1 TL Puderzucker
- 3 Stängel Minze, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3218 kJ / 768 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 55 g
Alternatywne przepisy
Schokoladentorte
2h 15min
Triple Chocolate Cake
2 Std. 30 Min
Waldfrucht-Frischkäse-Torte
3h
Kokos-Passionsfrucht-Torte
48h
Allrounder-Torte
1 godz. 30 min
Haselnuss-Schokoladen-Torte
13 Std.
Quark-Sahne-Blaubeer-Torte
6h 30min
Vanilletorte mit Überraschungsfüllung
48h
Schoko-Schokokuchen
2 Std. 30 Min
Schokoladen-Himbeer-Torte
5 Std. 30 Min
Buttercreme
5 Min
Käsekuchen
4 Std. 30 Min