Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 550 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 140 g Butter, kalt, in Stücken
- 130 g Schweineschmalz, kalt, in Stücken
- ½ TL Salz
- 160 g Wasser, kalt
Füllung und Fertigstellung
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- 400 g Rindergulasch
- 150 g Porree, in Ringen (ca. 5 mm)
- 150 g Möhren, in Würfeln (1 cm)
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 80 g Butter
- 1 Ei, verquirlt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2866 kJ / 685 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blätterteig, schnell
2h
Teigtaschen mit Sauerkraut und Fisch
2h 30min
Partywürstchen
1h 10 min.
Empanadas mit Huhn
1h 45 min.
Mini-Pizzen alla Marinara
2 Std. 10 Min
Wan Tans (frittierte Teigtaschen)
30min
Frittierte Mini-Pizzen
2h
Nudeltaschen mit Kartoffelfüllung
1 Std. 40 Min
Gebratene Teigtaschen mit Rindfleischfüllung (牛肉馅饼)
1h
Teigtaschen alla Romana
1h 15 min.
Pizzaschnecken mit Salsiccia
1h 20min
Tschebureki
1h 20min