![Chocolate Avocado Cake (Bill Yosses) Chocolate Avocado Cake (Bill Yosses)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/091234DA-B942-40FB-99D3-C645361ADDBE/Derivates/8C3BF261-8148-40C7-AE39-E7927C266463.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- non-stick cooking spray
- 4 large eggs, room temperature
- 4 oz organic cane sugar
- 8 oz dark chocolate (70%), in pieces
- 4 oz vegetable oil
- 4 ½ oz avocado, peeled, pitted (approx. 1 md.)
- ¼ tsp cream of tartar
- water, to fill roasting pan (1 in.)
Raspberry Whipped Cream
- 1 tbsp confectioners sugar
- 3 tbsp freeze-dried raspberries
- 8 oz heavy whipping cream
- unsweetened cocoa powder, to dust
- 20 - 25 fresh raspberries, to garnish, to taste
- edible gold leaf, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1720 kJ / 411 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolate Hazelnut Spread
45 min
Fruit Ice Cream
5min
Pumpkin Chili
50 мин.
Pumpkin Pie Bread
1ч. 20 мин.
Vegetable Pancakes
30 min
Irish "Potato" Candy
30 min
Cinnamon and Date Twist
50 мин.
White Bean and Feta Dip
5min
Frozen Fruit Sorbet
5min
Black Bean Dip
5min
Apple Sauce
20 Min
Blackberry Frozen Yogurt
12h 5min