![Vegetable Stock Base Vegetable Stock Base](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EFB4E2EC-9267-4365-AC32-2093A32B930D/Derivates/c97e3e98-be42-42b9-a6b6-3282ea2f04fc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
oz fresh parsley (leaves and tender stems)
lub 1 tsp dried parsley - 1 dried bay leaf
-
2
tbsp fresh oregano
lub 2 tsp dried oregano -
1
tbsp fresh thyme (leaves only)
lub 1 tsp dried thyme - 8 oz carrots, in pieces (2 in.)
- 5 oz tomatoes, halved
- 4 oz celery, in pieces (2 in.)
- 4 oz onions, quartered
- 4 oz cremini mushrooms
- 3 oz potatoes, cubed (2 in.)
- 2 garlic cloves
- 3 tsp dehydrated onions
- 1 tsp dehydrated garlic
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 6 tbsp nutritional yeast
- 4 tbsp liquid aminos, e.g. Bragg®
- 2 tbsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 oz
- Kalorie
- 126.8 kJ / 30.3 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegetable Stock Paste
45 Min
Basil Pesto (TM5 Metric)
10 Min
Fennel, Orange and Cherry Salad
10 Min
Apple Sauce
20 Min
Basil Pesto
10 Min
Kalamata Tapenade
5 min
Purple Cauliflower Soup
25 Min
Balsamic Reduction
20 Min
Cauliflower Rice Pilaf with Yams
40 Min
Berry Dream
10 Min
Cabbage Salad with Almond-Orange Vinaigrette
15 Min
Acorn Squash Gratin
1 godz. 55 min