Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g frango cortado em pedaços pequenos
- 150 g linguiça cortada em rodelas
- 150 g toucinho cortado em cubos
- 100 g cebola cortada em lâminas
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo caldo de galinha - 1 c. chá de sal
- Água q.b.
- 15 folhas de hortelã
- Pão alentejano de véspera q.b. cortado em fatias
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 309 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Sopa do Espírito Santo
55 min
Sopa alentejana com camarão e ovo escalfado
30min
Sopa da pedra
1h 30min
Bolo rançoso de Pavia
1h 30min
Sopa de segurelha
40 Min
Açorda de poejos
40 Min
Sopa de feijão-branco
25min
Sopa do vidreiro
45 Min
Alheiras
3 Std.
Sopa de peixe alentejana
40 Min
Sopa de bacalhau e marisco
1 Std.
Sopa da Avó
45 Min