Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g de mantequilla sin sal, en trozos
- 450 g de huevos (aprox. 9 huevos medianos, ver tip)
- 450 g de azúcar refinada
- 6 pizcas de sal fina
- 450 g de harina de trigo
-
20
g de esencia de vainilla
lub 20 g de ron - 4 cditas de polvo para hornear
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1608 kJ / 384.3 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 57.4 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 215 mg
Alternatywne przepisy
Panqué de nuez
50 min
Pan de caja blanco
2h
Galletas de invierno
45 min
Panqué cítrico de nata con glaseado de limón
1h 25min
Panqué con arándanos
1h
Spaguetti con calabaza y chile poblano
50 min
Pastel Griego de Nuez "Karidopita"
1h 15min
Panqué de vainilla
2h 40min
Panqué de nuez glaseado
1 godz. 30 min
Pan de elote
2h
Pastel de elote con rompope TM6
2h
Rosca de naranja (Black Diamond)
2h