![Carrot Ginger Soup Carrot Ginger Soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D4D530A4-8215-4F76-86EE-0A714DC45ED6/Derivates/943475B0-6B08-40BA-BEA2-CA7326AA756B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tsp curry powder
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 in. fresh ginger, peeled and sliced
- 1 oz extra virgin olive oil
- 20 oz carrots, cut into pieces (2 in.)
- 28 oz water
-
1
heaping tbsp homemade vegetable stock base
lub 1 heaping tbsp vegetable stock paste - 1 oz coconut oil
- pumpkin seeds, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 529.3 kJ / 126.5 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 72.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butternut Squash and Apple Soup
30 Min
Creamy Tomato Soup
30 Min
Roasted Cauliflower and Kale Soup
1 Std. 5 Min
Asparagus Cream Soup
25 Min
Curry, Ginger Kabocha Squash Soup
50 min
Broccoli Red Lentil Soup
30 Min
Tomato Basil Soup
40 Min
Pea Soup
30 Min
Sweet Pea and Zucchini Soup
30 Min
Butternut Squash and Ginger Soup
35 min
Leek and Potato Soup
40 Min
Basic Soup Purée
45 Min