Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g floury potatoes, peeled, cut in slices (0.5 cm, see tip)
- 1 tsp salt
- 350 g milk
- 30 g butter, cut in pieces
- 1 - 2 pinches ground nutmeg (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1245 kJ / 297 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3 g