Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rührkuchen
- 180 g Butter, weich, in Stücken
- 200 g Zucker
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 3 Eier
- 10 g Lebensmittelfarbe, flüssig, rot, z.B. von Dr. Oetker (siehe Tipp)
- 250 g Buttermilch
- 400 g Mehl
- 1 Prise Salz
- 2 TL Backpulver
- 100 g Schokotropfen
Creme und Fertigstellung
- 150 g Zucker
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 10 g Lebensmittelfarbe, flüssig, grün, z.B. von Dr. Oetker (siehe Tipp)
- 400 g Frischkäse
- 1 Pck. gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1873 kJ / 447 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Cake Pops
3h 30min
Schokolinsen-Eistorte
6 godz.
Eulen-Muffins
1 Std. 15 Min
Bunter Limonadenkuchen
1 Std.
Party Cake
2 godz. 10 min
Lila Kuhflecken-Kuchen
5 Std.
Einhorn-Torte
4 Std. 10 Min
Monster-Torte
26 Std.
Butterkekskuchen mit Puddingfüllung
3h
Konfetti-Torte
3h
Regenbogentorte
10 godz.
Schokoladen-Marshmallow-Kuchen
3h