Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Steamed Orange Cake
- 4 oz unsalted butter, cubed, plus extra to grease
- 6 tbsp orange marmalade, divided
- 2 tbsp honey
- 1 orange, preferably organic, thinly sliced in half-moons
- 2 ½ oz raw almonds
- 4 oz sugar
- 4 oz all-purpose flour
- 2 large eggs
- ½ tsp baking powder
- ½ tsp vanilla extract
- ¼ tsp baking soda
- ⅛ tsp salt
Rice
- 1 tsp sesame oil
- 6 green onions, cut into pieces
- 5 garlic cloves
- 1 oz ginger, peeled, cut into pieces
- 30 oz water
- 3 ½ oz hoisin sauce
- 2 ½ oz soy sauce, light
- 2 oz brown sugar
-
2
oz Chinese cooking wine
lub 2 oz mirin - 6 oz jasmine rice
Mongolian Beef
- 12 oz broccolini, trimmed, halved lengthwise
- 28 oz prime beef sirloin, sliced (2 in. x ¼ in.)
- 1 tbsp all-purpose flour
- 3 green onions, thinly sliced
- 1 tsp sesame seeds, for garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4113 kJ / 983 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 105 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Korean Beef Sauté
1h 25min
Beef and Broccoli Sauté
30min
Tomato Basil Chicken Fettuccine
1 godz.
Beef Ragout with Macaroni
30min
Steak Stir Fry Salad
35min
Hawaiian Chicken Burger
50min
Meatloaf
1h 20min
Beef Stock Paste
45min
BBQ Pulled Chicken
40min
Beef Barbacoa
2 godz.
Chicken Skewers with Peanut Dipping Sauce
45min
Sesame Orange Chicken
1 godz. 30 min