Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 gramů sýru gruyère, na kousky
- 500 gramů hladké mouky
- 250 gramů vody, vlažné
- 1 kostka čerstvého droždí (40 gramů)
- 1 špetka cukru
- 1 polévková lžíce provensálského koření
- 75 gramů olivového oleje
- 2 rovné čajové lžičky soli
- olivový olej, na vymazání plechu
- 1 žloutek
- 1 polévková lžíce vody
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 5944 kJ / 1420 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 179 g
- Tłuszcz
- 59 g
- Błonnik
- 11.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alsaský koláč
1 Std.
Turecký flatbread
2 Std. 10 Min
Slaninové housky
1h 40 min.
Galette Auvergnate (s modrým sýrem, ořechy a zakysanou smetanou)
2h 30min
Žitné placky
2 Std. 10 Min
Ciabatta s olivami a tymiánem
16 godz. 40 min
Koláč s olivami a bylinkami
1h 30min
Placky s bylinkovým máslem
35 min
Focaccia s cibulí
2h 20min
Focaccia verde
2h 20min
Parmazánovo-rozmarýnové housky
1h 30min
Focaccia s cherry rajčátky a pestem
1h 50 min.