Empanada de sardinha

Empanada de sardinha

4.5 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
8 doses

Składniki

Massa
  • água
    50 g
  • azeite
    50 g
  • vinho branco
    50 g
  • banha
    90 g
  • fermento de padeiro fresco
    20 g
    5 g fermento de padeiro seco
  • farinha tipo 65
    450 g
  • ovo médio
    1
  • sal
    1 c. chá de
Recheio
  • azeite
    30 g
  • dentes de alho
    2
  • cebola cortada às rodelas
    100 g
  • pimento vermelho cortado em tiras
    80 g
  • pimento amarelo cortado em tiras
    80 g
  • sal
    1 pitada de
  • pimenta
    1 pitada de
  • sardinhas em molho de tomate escorridas e s/ espinhas
    3 latas de
  • Orégãos q.b.
  • ovo batido p/ pincelar
    1

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 693.8 kcal / 2902.8 kJ
Białko 38.8 g
Tłuszcz 38.2 g
Węglowodany 45.4 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 10.2 g
Sód 906.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...