Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
P/ hidratar
-
450
g amêndoa s/ pele
lub 450 g caju - Água q.b. p/ hidratar
Base
-
300
g tâmaras medjool s/ caroço
lub 300 g tâmaras s/ caroço - 220 g noz
Recheio
- ½ c. chá de sal
- 1 vagem de baunilha, só as sementes
- 160 g manteiga de coco
- 30 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- 100 g mel
- 150 g banana
- 100 g polpa de açaí descongelada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3429 kJ / 820 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 63 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de chocolate riscado
1 Std.
Pãezinhos recheados com cogumelos
1h 20min
Girafa torta
30min
Piza vegetariana
1 Std. 45 Min
Petit-fours
48 Std.
Creme de mandarina e panacota de amêndoa
4 Std. 45 Min
Batido de manteiga de amendoim
15 Min
Tacos gelados
5 Std.
Batido de cheesecake de morango
40 Min
Bolo de chocolate e amêndoa
30min
Bolo cru de cenoura
5sa 30 dk
Tarte de frutos silvestres
4 Std. 10 Min