Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- 4 Eier
- 200 g Zucker und etwas mehr zum Bestreuen
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 100 g Mehl
- 100 g Speisestärke
- ½ Pck. Backpulver
- 1 EL Kakaopulver (ca. 10 g)
Füllung
- 8 Blätter Gelatine (weiß)
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 Dose Pfirsiche, halbiert (825 g), abgetropft
- 200 g Quark
- 40 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1407 kJ / 336 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Käse-Sahne-Torte
6 godz.
Beerenfrucht-Bienenstich
6h 30min
Holunder-Joghurtcreme-Torte
7h 15min
Zitronen-Joghurt-Torte
9 godz.
Nuss-Biskuit-Torte mit Himbeersahne
3h
Erdbeertorte
4 Std.
Käse-Sahne-Torte
2 Std.
Topfengitterkuchen mit Kirschen
1h 15min
Orangen-Schokoladen-Torte
3h 40min
Bienenstich
3h
Spiegelei-Kuchen
1h 15min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1h