Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Zucker
- Zitronenschale, von 1 Zitrone, Bio, Schale dünn abgeschält
- 250 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr für das Brezeleisen
- 3 Eier
- 1 Prise Salz
- 500 g Weissmehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 101 kJ / 24 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Emmentaler Meringues
2h 15min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1 godz. 55 min
Getränkter Zitronencake
1h 30min
Brönnti Creme (Gebrannte Creme)
4h 50min
Knöpfli
50min
Luzerner Lebkuchen
55 min
Chräbeli
24h
Speckzopf mit Zwiebelsprossen
2h 10min
1.- August-Weggen
1h 10min
Mailänderli
3 Std.
Basler Brunsli
8 Std. 40 Min
Berner Zopf
1h 45min