Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 50 g água
- 50 g azeite
- 50 g vinho branco
- 1 pitada de açúcar
- 1 c. chá de sal
-
150
g manteiga
lub 150 g banha - ½ saqueta de fermento de padeiro seco (5 g aprox.)
- 1 ovo
- 500 g farinha
Recheio
- 200 g queijo mozarela
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 200 g tomate
- 30 g azeite
- ½ pimento verde cortados em rodelas
- ½ pimento vermelho cortados em rodelas
- 50 g cornichons
- 480 g atum em lata escorrido
- 50 g presunto em cubos
- 1 ovo batido p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2951 kJ / 706 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bola de atum, pimentos e azeitonas
2 godz. 50 min
Rolo de carne
1h 20min
Soufflé de espinafres e cogumelos
1h 20min
Dip italiano de queijo
4h 10min
Embrulhos de couve-flor com salada de couve roxa
45min
Empada de galinha
2h
Rolo de carne
1h
Ketchup de tomate
1h 15min
Empanadas de atum
1h
Empanada de carne e azeitonas
1h
Empanada Catalã
2h
Piza Margarita
2h 10min