Dinkel-Focaccia
TM5 TM6

Dinkel-Focaccia

2.0 (1 ocena)

Składniki

Teig

  • 60 g Lauch, in Stücken (2 cm)
  • 20 g Olivenöl, nativ
  • 2 TL Salz, nach Belieben
  • 300 g Wasser
  • 1 TL Zucker
  • 25 g frische Hefe
    lub 2 ½ TL Trockenhefe
  • 250 g Pizzamehl
    lub 250 g Manitoba-Mehl
  • 250 g Dinkelmehl

Füllung und letzte Zubereitungsschritte

  • 50 g Olivenöl, nativ
  • 40 g Wasser
  • 1 Prise Salz
  • 150 g Salami, in Scheiben (3 mm)
  • 6 Feigen, getrocknet, in Vierteln

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1937 kJ / 463 kcal
Białko
19 g
Węglowodany
60 g
Tłuszcz
18 g
Błonnik
7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy