![Dinkel-Focaccia Dinkel-Focaccia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FAC6D384-B3F9-4D3C-B31D-B180F505542A/Derivates/6343f121-82ef-4ce7-a975-5f47bf18ea09.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 60 g Lauch, in Stücken (2 cm)
- 20 g Olivenöl, nativ
- 2 TL Salz, nach Belieben
- 300 g Wasser
- 1 TL Zucker
-
25
g frische Hefe
lub 2 ½ TL Trockenhefe -
250
g Pizzamehl
lub 250 g Manitoba-Mehl - 250 g Dinkelmehl
Füllung und letzte Zubereitungsschritte
- 50 g Olivenöl, nativ
- 40 g Wasser
- 1 Prise Salz
- 150 g Salami, in Scheiben (3 mm)
- 6 Feigen, getrocknet, in Vierteln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1937 kJ / 463 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kardamom-Rosen-Shortbread
1 godz. 30 min
Nasi goreng
50 Min
Kartoffelpizza mit Gemüse
2 godz.
Vollkornbrot
4h
Quitten-Tarte
50 Min
Tomaten-Omelette
45 Min
Peperoni-Omelette mit Mais-Tomaten-Salsa
40 Min
Gelber Reis mit Poulet
40 Min
Apfelglace mit Kokosmilch
10min
Dinkel-Pizza
2h 10min
Gedämpftes Kartoffel-Omelette
1ωρ. 15 λεπτ.
Focaccia mit Tomaten
40 Min