Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre
- 10 g de levadura prensada fresca
- 50 g de leche
- 85 g de harina de fuerza
- agua templada
Masa
- 600 g de harina de fuerza (y un poco más para espolvorear)
- 350 g de agua
- 50 g de aceite de oliva
- 10 g de sal
- 1 cucharada de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 990.2 kJ / 236.9 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 41.9 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Panecillos de aceite
1h 25min
Magdalenas de nata
1u.
Pan para hamburguesa
3h 20min
Masa básica de pizza
1u.
Minirroscón de Reyes
3h
Panes al vapor (Bao buns)
30min
Pan de molde sin corteza
2h 20 min
Fiambre de pavo con hierbas provenzales y cacahuetes
12 Std. 45 Min
Suizos
2h 30min
Ensaimadas individuales
9h
Bollos de leche rellenos de chocolate
2h 30min
Medias noches
1u. 20min