Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de azúcar
- 2 - 4 tiras de piel de limón
- 3 huevos
- 250 g de leche
- 250 g de aceite de girasol
- 400 g de harina de repostería
- 1 sobre de levadura química en polvo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2179 kJ / 521 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Tłuszcz
- 27.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 160.7 mg
Alternatywne przepisy
Monas de Pascua
2 godz. 40 min
Buñuelos de viento de calabaza
1u. 10min
Mandonguilles de abadejo
1h
Coca de verduras
40 Min
Coca de verduras
30 Min
Toña alicantina (Comunidad Valenciana)
2óra 30p
Masa para cocas
1h
Almoixàvenas
1 godz. 30 min
Coca de ensaimada con sobrasada
10u. 30min
Coca de mollitas
40 Min
Ensaimadas individuales
9h
Horchata
8 Std. 10 Min