Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 trozo de mantequilla (para engrasar el molde)
- 1 lámina de masa de hojaldre (30x40 cm)
- 200 g de leche
- 200 g de nata
- 4 tiras de piel de limón
- 1 palo de canela
- 100 g de azúcar
- 4 yemas de huevo
- 15 g de harina
- 15 g de maicena
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 589 kJ / 140 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 22.8 mg
Alternatywne przepisy
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3 godz. 40 min
Rollo suizo relleno de melocotón
1 Std. 30 Min
Bougatsa griega con miel y pistachos
4 Std. 45 Min
Tarta San Marcos
4h
Crema pastelera
10 Min
Tarta de Santiago
1 Std. 10 Min
Caramelos de casadielles
25 Min
Minirroscón de Reyes
3 Std.
Petisús (éclairs)
1 Std. 50 Min
Pastel ruso con praliné de avellanas
3 Std. 20 Min
Triángulos de chocolate
4h 30min
Magdalenas de nata
1 Std.