Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Milch
- 15 g Speisestärke
- 100 g Wasser
- 80 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 180 g kurze Nudeln (z. B. Mini Farfalle)
- ½ TL Zitronenschale, dünn abgerieben
- 250 g Himbeeren, frisch
- 20 g Pistazien, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1985 kJ / 474 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 5.8 g
Alternatywne przepisy
Milchreis
1h
Warme Rhabarbersuppe mit Zimtklößchen
1 Std. 15 Min
Apfel-Vanillesüppchen
50 Min
Nudel-Kirsch-Auflauf
1h
Milch-Couscous mit Zucker und Zimt
10min
Vanillenudeln mit marinierten Früchten
25 min
Hefe-Pfannkuchen (Plinsen)
1 Std. 30 Min
Arme Ritter
20 min
Lausitzer Hefeplinsen
1 godz. 25 min
Pannukakku (finnischer Ofenpfannkuchen)
1h 10min
Vanille-Sahne-Milchreis
1h
Pfannkuchen vom Blech
45 Min