Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 150 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Zucker
-
10
g Vanillezucker, selbst gemacht
lub 1 Pck. Vanillezucker - 1 Prise Salz
- 2 Zitronen, unbehandelt, Schale dünn abgeschält, 60 g Saft ausgepresst
- 4 Eier
- 150 g Mineralwasser mit Kohlensäure
- 500 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
Guss
- 300 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1183 kJ / 283 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wassermelonen-Kuchen
2 godz. 15 min
Bunter Limonadenkuchen
1h
Lila Kuhflecken-Kuchen
5 godz.
Oster-Zupfkuchen
2h
Grusel-Schnitten
1h 30min
Zitronen-Konfetti-Kuchen
2h
Konfetti-Torte
3 Std.
Limokuchen
2 godz. 15 min
Würzfleisch (Ragout fin)
1h
Senfeier
1h 5min
Schokoladen-Marshmallow-Kuchen
3 Std.
DDR - Soljanka
1h