Urządzenia i Akcesoria
Vanillenudeln mit marinierten Früchten
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen
Składniki
Marinierte Früchte
-
Vanilleschote in Stücken½
-
Zucker150 g
-
Speisestärke1 TL
-
Apfelsaft100 g
-
Beeren, gemischt, TK450 g
Vanillenudeln
-
Salz½ TL
-
Speisestärke20 g
-
Milch1300 g
-
Nudeln (z.B. breite Bandnudeln)300 g
-
Zitronenschale fein abgerieben1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
21 g
Kalorie
2995 kJ /
715 kcal
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
123 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 1/2016
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Kirschpfannkuchen vom Backblech
40 min
Milchreis
1 godz.
Nudel-Kirsch-Auflauf
1 godz.
Ritter-Omelette
40 min
Schupfnudeln mit Karamellsauce und Äpfeln
40 min
Quarkpfannkuchen
35 min
Süße Milchsuppe mit Himbeeren
25 min
Grießpudding
15 min
Hefe-Schoko-Klößchen mit Kirschsauce
1 godz. 30 min
Pannukakku (finnischer Ofenpfannkuchen)
1 godz. 10 min
Grießbrei mit Kirschkompott
20 min
Pfannkuchen vom Blech
45 min