Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
味噌蒸鮭魚
- 40 克 白味噌
- 10 克 清酒
- 10 克 味醂
- 100 克 洋蔥 ,切絲
- 10 克 乾香菇 ,泡軟,切絲
- 500 克 新鮮鮭魚片 (約兩片,厚約2公分)
照燒茄子
- 1 大匙 冰糖粉
- 2 大匙 味醂
- 3 大匙 醬油膏
- 2 大匙 清酒
- 2 大匙 水
- 250 克 茄子 ,切斜片
可樂燒五花肉
- 50 克 醬油
- 30 克 米酒
- 800 克 帶皮五花肉 ,切塊(大小約4公分,厚約1公分)
- 20 克 薑 ,切片
- 30 克 蒜頭
- 30 克 蔥 ,切段
- 5 克 新鮮紅辣椒 ,略拍扁
- 350 克 可樂
- 250 克 水
- 5 克 白芝麻
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 4384.6 kJ / 1048.5 kcal
- Białko
- 64.8 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 74.4 g
- Błonnik
- 3.2 g