Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastel
- 250 g mantequilla sin sal, en cubos y un poco más para engrasar
- 230 g de almendras
- 300 g de semolina fina
- 1 cdita de polvo para hornear
- 1 pizca de sal
- 4 huevos grandes
- 1 cdita de extracto de almendra natural
- 1 cdita de vainilla
Jarabe
- 140 g de azúcar
- 150 g de agua
- 175 g de miel
- 25 g de mantequilla sin sal
- 1 ½ cditas de esencia de azahar (opcjonalnie)
Para servir
- 50 g de almendras fileteadas, tostadas
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 2226 kJ / 532 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolate amargo rallado fino (polvo de chocolate, 250-300 g)
5min
Espuma de chocolate y frambuesa
10min
Crema de avellana y chocolate con caramelo TM6
30min
Brownie de chocolate sin gluten
50min
Crema de avellanas (vegana y sin gluten)
10min
Muffins de Nutella (sin gluten)
55min
Mermelada de chabacanos deshidratados
40min
Potaje de habas
1 Std. 30 Min
Bizcocho de avellana
40min
Paté de champiñones
10min
Galletas sándwich de mantequilla de cacahuate
30min
Panqué de plátano con chocolate
1h