Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastel
- 250 g mantequilla sin sal, en cubos y un poco más para engrasar
- 230 g de almendras
- 300 g de semolina fina
- 1 cdita de polvo para hornear
- 1 pizca de sal
- 4 huevos grandes
- 1 cdita de extracto de almendra natural
- 1 cdita de vainilla
Jarabe
- 140 g de azúcar
- 150 g de agua
- 175 g de miel
- 25 g de mantequilla sin sal
- 1 ½ cditas de esencia de azahar (opcjonalnie)
Para servir
- 50 g de almendras fileteadas, tostadas
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 2226 kJ / 532 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Claras batidas
5min
Nieve de sandía y jamaica
5h
Salsa de caramelo TM6
1h 30min
Leche de avena
30 min
Mayonesa
5min
Helado vegano de pistache y cardamomo
20 min
Dulces de caramelo TM6
2h
Agua de Horchata
10min
Crema de coco
17h
Helado de chocolate (vegano y sin gluten)
8h 10min
Dumplings tyrolean (Schlutzkrapfen)
No ratings
Helado de yogur de fresa
13h