Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 80 g de azúcar
- 4 - 6 tiras de piel de limón solo la parte amarilla
- 120 g de mantequilla en trozos
- 2 yemas de huevo
- 1 vaina de vainilla (solo la raspadura)
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 210 g de harina de repostería
- 1 clara de huevo
Crema pastelera
- 500 g de leche
- 5 yemas de huevo
- 100 g de azúcar
- 40 g de harina de repostería
- 10 g de maicena
- 1 pellizco de sal
Decoración
- 250 g de fresas cortadas por la mitad a lo largo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1482 kJ / 354 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 40.7 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 110.9 mg
Alternatywne przepisy
Pastel de crema bávara de yogur y naranja
13 Std. 30 Min
Tarta de limón y merengue
3h
Tarta de limón y merengue
2 godz. 10 min
Pavlova con frutos rojos y coulís de frambuesa
4h 40min
Bizcocho con caramelo salado
1h 30 min
Charlota de albaricoques con crema de limón
13h
Torta Rogel
2h 20 min
Cheesecake con lima
6h
Minitartaletas de lemon pie
1h 45 min
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2 Std. 35 Min
Crema pastelera (Espesar)
15 Min
Tarta de zanahoria (Carrot cake)
1 godz. 50 min