Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Milch, kalt
- 100 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 500 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
- ¼ TL Salz
- 4 Eier, davon 1 Ei verquirlt
- 50 g Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 100 g Schokotropfen, backstabil
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 758 kJ / 181 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hefezopf
2 Std. 30 Min
Joghurtbrot
2 godz.
Weizen-Buttermilch-Brot
12 Std.
Brioche
2 godz.
Joghurtbrot (schnell)
1 Std. 15 Min
Italienisches Maisbrot
1 Std. 50 Min
Dinkel-Schoko-Waffeln mit Karamellsauce
45 min
Quarkbrötchen
35 min
Weizen-Hafer-Brötchen
1 Std. 30 Min
Zimt-Hefe-Muffins
2 godz.
Schoko-Wecken
2 godz.
Weckmänner (Stutenkerle)
1 godz. 40 min